Resita

Municipiul Resita, resedinta judetului Caras-Severin, este amplasat in partea de nord-vest a judetului, pe cursul mijlociu al raului Barzava, la poalele muntilor Semenic si Dognecea, la 250 m altitudine. Resita este considerat cel mai vechi centru siderurgic al Romaniei si este atractive in prezent in special prin zona inconjuratoare ce prezinta un potential turistic ridicat.
Ca si atractii turistice amintim: Muzeul locomotivelor cu abur - singurul muzeu de acest gen din Romania unde sunt expuse in aer liber un numar de 16 locomotive ce au fost fabricate de-a lungul timpului printre care si prima locomotiva fabricata in 1872 si prezentata la Expozitia Internationala de la Viena; Muzeul de Istorie al Banatului Montan; Colectia de carte religioasa si icoane de la Protopopiatul Ortodox; Teatrul G.A. Petculescu; Palatul Cultural (Cinematograful Cultural) din 1928; Sinagoga din sec. XIX; Biserica tip sala si necropola medievala din sec. XIV � XV etc. Sa nu uitam insa de imprejurimile orasului: lacurile Secu, Valiug, Trei Ape, Breazova, Dognecea, Cheile Carasului, Statiunea Semenic, Muntele Semenic, Pestera Comarnic, Pestera Popovat etc.
     media: 4.50 din 2 voturi

Mesajul tau

Atentie: Comentariile vor aparea dupa aprobare. Trimite comentariul tau doar o singura data.

:):(:d:">:((:d|:x8-|/:):o:-?:-":-w;)[-(:)>-#:-s(~~)**==*-:)o:-)3:-o:(|):)):-??:-ss<):)<:-p=:)>:d<@};-[-o<^:)^#-o$-)%%-%-((%)(*)(:|8->8-x8-}:)]:-$:-&:*:-\:-<:>:-@:-b:-j:-l:p:-s:-c:-h:-t:|:o):@):^o;));;)=((=))=d>=p~>-)>:)>:/>:p@-)b-(b-)|-)l-)o-+o->o=>x([-x~:>~o)~X(=; mai multe

Beautiful singles in your area. Meet them now!